Haidong Gumdo Mikkeli

Erikoisharjoitukset

Paperin leikkaus
Sanomalehtipaperi ripustetaan pääkorkeudelle narulle tai telineelle. Paperi leikataan miekalla horisontaalisesti, esimerkiksi nopeasti vasen oikea vasen -> <- ->. Viiltoja voidaan tehdä millä tahansa miekalla ja harjoitukseen voidaan lisätä liikkumista, kuten ympäriliikkeet ja lentävät hypyt. Kilpaillaan yleisesti esimerkiksi kansallisissa kisoissa.

Heinän/korsien leikkaus
Saman tyyppinen harjoitus kuten paperin leikkaus, mutta vain jin-gumilla.

Esineet ilmasta
Harjoitus kehittää nopeutta, koordinaatiota ja oikeantyyppistä miekan vetoa huotrasta. Esine, kuten pallo tai omena, heitetään ylöspäin ilmaan ja alas tullessa se yritetään "halkaista" nopealla miekan vedolla. Soveltamiseen voi käyttää mielikuvitusta, esimerkiksi kohti tulevat esineet (harjoituspari heittää) tai monta liikkuvaa esinettä samanaikaisesti. Kilpailtu esimerkiksi Italian mestaruuskisoissa.

Bambun leikkaus
Bambu-keppi asetetaan jalustaan ja sitä leikataan ala- ja yläviistoon. Käytetään zin-gumia ja harjoittelu aloitetaan yleensä vasta ylemmillä vöillä. Suomessa voidaan soveltaa harjoittelua esimerkiksi pienillä lehtipuilla, kuten paju, pihlaja ja leppä. Kilpaillaan yleisesti esimerkiksi MM-tasolla.

Lähde: www.haidonggumdo.fi

Tulevia tapahtumia 2019
PvmTapahtumaPaikka
22.6.Värivyökoe 22.6. ...Kamppail...
30.-31.8LihaApro ja aktii...Saimaa S...
Tulevat harjoitukset 2019
PvmRyhmäPaikka
20.6.Kaikki vyöarvot  !PKA alue...
25.6.Yhteisvuoro  !PKA alue...
27.6.Kaikki vyöarvotKA alue...
2.7.Yhteisvuoro  !PKA alue...
4.7.Kaikki vyöarvotKA alue...